Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Klub ljubitelja lepih umetnosti

Predsednica kluba je Snježana Luetić Vujić, a potpresednik Zoran Veljanović. Klub se deli na dva dela: suvernirnicu i galerijski prostor. Galerijski prostor je predviđen za prostor u kome bi se održavale književne večeri, izložbe slika, razna izvođenj muzičkih grupa.


 


U Subotici, u ulici Cara Dušana broj 4, početkom Juna 2008. godine, otvoren je Klub ljubitelja lepih umetnosti. Predsednica kluba je Snježana Luetić Vujić, a potpresednik Zoran Veljanović. Klub se deli na dva dela: suvernirnicu i galerijski prostor. Galerijski prostor je predviđen za prostor u kome bi se održavale književne večeri, izložbe slika, razna izvođenj  muzičkih grupa... Do sada se u klubu Ljubitelja lepih umetnosti subotičkoj javnosti predstavio slikar Mile Tasić, koji je uoči samog otvaranja kluba 4.Juna izložio svoje likovne radove. Druga umetnička večer bila je 27.Juna 2008godine, i na njoj su svoje umetničke radove predstavili slikarka Dražena Tkalac Javor koja je izložila svoje aktove.



Predviđeno je da 15. Jula svoje likovne radove tamo predstavi slikarka Zorica Vlajnić-Kuzmanov, iz Kikinde. Predsednica kluba Snježana Luetić Vujić kaže: "Smatram kako je Subotici falio ovakav umetnički prostor u kom bi se mladi neafirmisani umetnici (slikari, pisci, muzičari..) mogli što više iskazati. Pokušaćemo da dva puta u mesecu održimo umetničke večeri."  Takođe u okviru Umetničkog kluba predviđena je i izdavačka delatnost.  Snježana Luetić Vujić je rekla kako će se na tome u toku ove godine što više raditi. Zoran Veljanović će gledati da spoji književni klub sa izdavačkom delatnosti.



Trenutno članovi Umetničkog kluba su: Boško Vujić, Predrag Opalić, Dražena Tkalac Javor, Zoran Veljanović, Vladan Jakovljević, Dajana Diverno ....


 



Datum objavljivanja: 08.07.2008.