Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Klimatske promene

Povodom Dana planete Zemlje sekcija keramike ULUPUDS-a, poziva na otvaranje tradicionalne izložbe pod nazivom Klimatske promene. Izložba će se održati od 3. do 13. juna u galeriji Singidunum, Knez Mihailova 40, Beograd.

 


"Zunčanik i Đavoblak" su dva drugara koji nikako da se dogovore oko doba godine ili, bolje reći, dana koji bi želeli da preuzmu u svoje ruke i diktiraju vremenske promene. Zunčanik ume da zapeče zimu i pretvori je u proleće, a Đavoblak tako ume da ohladi leto, da je jesen blago poređenje. Sad su počeli da se svađaju i na dnevnoj bazi. Odjednom su naređali sva godišnja doba u jednom danu. Malo fali pa da krenu izmišljati i neka novagodišnja doba.


No najlakše je okriviti njih. Setite se kako skoro svaki dan čujete rečenicu " Ah, ovo vreme danas baš nema milosti. Hoće li se smiriti već jednom? Kao da je to vreme neko vragolasto dete. Kao da mi , stanovnici ove planete, ni najmanje ne utičemo na promene istog.  Kao da to vreme treba samo od sebe da se smiri, odraste i popravi."


 


 


Datum objavljivanja: 27.05.2008.