Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kiseonik

U prostoru Arte Galerije od 3. do 31. maja biće premijerno izložen rad Mrđana Bajića Kiseonik. Posle premijere na Bijenala u Veneciji Mrđan Bajić će predstaviti rad "Kiseonik" i u Beogradu.

 


Kiseonik (220x200cm, akrilne boje, koža, pleksiglas, aluminijum, mesing i 3d print na drvenim pločama, 2007. privatna kolekcija) je jedan od sedam radova prikazanih na izložbi Reset u Nacionalnom paviljonu Republike Srbije na Venecijanskom Bijenalu 2007.


U elektronskoj formi biće prikazana četiri Mrđanova projekta: "Backup2", koji prati genezu pojedinih skulptura i projekata od 1985. do 2005. kroz skice i crtačke beleške. "Yugomuzej", video realizovan 2007. u saradnji sa Đorđem Markovićem i Nenadom Radojčićem, koji zaokružuje projekat Yugomuzej rađen od 1998. "Cancel"- rađen 2006. u saradnji sa Draganom Đorđevićem. "Projekt: Reset" koji kroz gomilanje pratećeg vizuelnog materijala rekonstruiše pripreme i realizaciju izložbe Reset.



Sve izložbe u prostoru galerije biće dostupne na internet portalu www.arte.rs, u formi virtuelnih izložbi.  Tako će program biti dostupan populaciji i van Beograda.


 


Datum objavljivanja: 28.04.2008.