Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kinoklub utorkom uveče

Francuski kulturni centar pokreće kinoklub u okviru koga će jednom mesečno predstaviti mlade francuske autore. Program počinje u utorak, 12.februara filmom Obala mora.


Francuski kulturni centar ponovo pokreće svoj kinoklub u utorak, 12. februara. Jednom mesečno predstavljaće prve filmove mladih francuskih reditelja.


FKC se pridružuje festivalu Premiers Plans iz Anžea, koji 2008 . slavi dvadesetu godišnjicu postojanja, a svoja izdanja posvećuje ovim još nepoznatim mladim stvaraocima. Plod dvadeset godina rada na njihovom otkrivanju biće tako predstavljen tokom filmskih večeri u sali bioskopa Art Muzeum.



Tako će u utorak 12. februar u 20h u bioskop Art Muzeum, u Uzun Mirkovoj 2, biti prikazana film Obala mora. To je film Žili Lopez Kirval iz 2002. godine. Film je dobio nagradu Zlatna kamera u Kanu, a uloge tumače: Elen Filijer, Bil Ožije, Ludmila Mikael.Radnja filma odvija se u malom mestu na obali mora oivičeno ogromnom šljunkovitom plažom na čijem se kraju nalazi fabrika za sortiranje oblutaka u kojoj radi Mari koju njen prijatelj Pol guši svojom nespretnom ljubavlju. Zašto ne bi otputovala i to sa Alberom, mladim činovnikom koji je upravo otpušten iz fabrike?


Datum objavljivanja: 10.02.2008.