Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Katerina Apostoloska: Strip i ilustracije

Petak 1. jun, u 19.h (izložba traje do 15. juna) Ciklus izložbi: Strip i ilustracija, radovi Katerine Apostoloske, Skoplje, Makedonija

 



 


Katerina Apostolska rođena je je 1978. godine u Skoplju. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti na smeru Slikarstvo sa grafičkim dizajnom u Skoplju 2001. godine.

Tokom studija pokazala je veliko interesovanje za bavljenjem dečjom ilustracijom kao veoma kompleksnom likovna disciplinom. Polje njenog interesovanja, od tada do danas, vezano je za poetiku i tehnologiju digitalne umetnosti, kao i polje istraživanja o mogućnosti ilustrativnih sadržaja u okviru dizajna i novih medija.

Katerina Apostolska svoju karijeru započinje u Makedoniji u oblasti likovne umetnosti uzimajući aktivno učešće na brojnim izložbama i internacionalnim festivalima. U potrazi za novim iskustvima savremenih tehnologija, Katerina Apostolska magistrira i doktorira na interdisciplinarnim studijama za digitalnu umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Svoje sposobnosti i talenat potvrdila je u magistarskim i doktorskim završnim radovima koji su dobili potvrdu na međunarodnim izložbama i festivalima. NJen dosadašnji rad potvrđuje veliku motivisanost i ambiciju za bavljenje ilustracijom, karakter dizajnom i animacijom preko korišćenja simboličkih predstava i elemenata kao i uspešnost u transponovanju istorijskih i mitoloških figurativnih motiva. NJeni interdisciplinarni umetnički projekti oblikovani su u ritmično sekvencionalne animirane celine i uključuju digitalnu animaciju, digitalnu sliku, digitalni video, digitalni zvuk i interaktivnu multimediju.

Od 2007. godine do danas, intenzivno se bavi pedagoškim radom na univerzitetskom nivou. Sa svojim stečenim teorijskim i praktičnim znanjem kompetentno učestvuje u sistemu akademskog obrazovanja na svim ciklusima studija i preko mentorskog rada pomaže studentima da se oprobaju i usavrše u interdisciplinarnoj umetničkoj praksi i steknu najviša znanja o savremenim umetnostima i medijima.

Do sada je izlagala i učestvovala na značajnim umetničkim projektima u Skoplju, Ohridu, Bitolju (Makedonija), Parizu (Francuska), Bazelu (Švajcarska) itd.


 



 


Datum objavljivanja: 31.05.2018.