Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Katarina Marčetić: Fototipologija svetljki pančevačkog parka

Foaje Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo, samostalna izložba fotografija " Fototipologija svetljki pančevačkog parka", autorke Katarine Marčetić 17.- 28. septembar, 2018. Otvaranje izložbe 17. septembra u 19h.


 


Fotografska tipologija u osobi budi kolekcionarski duh. Udovoljava onima koji teže ujednačenosti i redu. Traži od nas da zastanemo, uočimo sličnosti i suptilne razlike između objekata, a često je značajna i kao istorijski zapis.Rad je nastao kao odgovor na jedan od zadataka predmeta Kreativne fotografije, profesora Vladimira Perića, na završnoj godini osnovnih akademskih studija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.Fototipologija svetiljki pančevačkog parka ukazuje nam na likonvost objekata iz svakodnevnog okruženja.



Katarina Marčetić je rođena u Pančevu, 1993. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu, 2017. godine, i iste upisala master studije. Učestvovala je na grupnim izložbama:

"5-to svetsko bijenale studentske fotografije", Novi Sad (2015),

"FESTUM"- festival studenata Univerziteta umetnosti, Beograd (2015),

"Kontrast", Gardoš kula, Beograd (2015),

"Izlozba grafika 2.godine", Kragujevac (2015),

"Trough the Lens", Narodni muzej Kikinda (2016),

"UGA", Kombank Art hol, Beograd (2016),

i drugim, na kojima je izlagala grafike, slike i fotografije.

Samostalno je izlagala na izložbama "Solaris" u galeriji "Prozor", Beograd (2016) i "Iza kulisa" u Centru za kulturu Smederevo (2018).



 katarinabmarcetic@gmail.com


 



 


Datum objavljivanja: 17.09.2018.