Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Karl Korab: Crteži i grafike

Medija centar "Odbrana” i Austrijski kulturni forum Beograda sa zadovoljstvom će beogradskoj publici premijerno predstaviti 25 grafika austrijskog likovnog umetnika Karla Koraba, nastalih u različitim fazama umetnikovog stvaralaštva.

 



 


Karl Korab je rođen 1937. u Falkenštajnu u Donjoj Austriji. Akademiju likovnih umetnosti u Beču završio je 1964. godine u klasi profesora Sergijusa Pausera. Od 1960. godine imao je brojne samostalne izložbe i bio učesnik mnogih grupnih izložbi u Austriji i u inostranstvu. Korab je veoma svestran umetnik koji se izražava u različitim tehnikama, kao što su ulje na platnu, grafike, kolaži, sito štampa i litografije.

 



Otvaranje izložbe zakazano je za 6. oktobar 2016. godine u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije, sa početkom u 19 časova. Na otvaranju, prisutnima će se obratiti:  Jelena Knežević, načelnik Galerije Doma Vojske Srbije; Johanes Iršik, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu i Karl Korab, autor postavke.

 



Izložbu radova Karla Koraba zainteresovani mogu pogledati do 27. oktobra 2016. godine, svim danim, osim nedeljom, u vremenu od 11 do 19 časova.


 



Datum objavljivanja: 06.10.2016.