Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Karakterom protiv nasilja

U ponedeljak 14.jula u 21h, u Galeriji Izlozi na Fakultetu likovnih umetnosti u Knez Mihailovoj ulici biće otvorena izložba radova studenata Univerziteta umetnosti u Beogradu. Svečano otvaranje izložbe je iste večeri u 21h u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija, u Pariskoj 16.


 


Akciju Karakterom protiv nasilja pokrenuo je Centar za prave vrednosti u okviru Vaterpolo saveza Srbije na čelu sa Nenadom Manojlovićem. Univerzitet umetnosti je svojim priključenjem odredio vizuelni identitet akcije. U okviru dešavanja biće prikazane skice studenata FLU na temu Karakterom protiv nasilja, logo akcije i grafička rešenja studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, a isto veče će i studenti Fakulteta likovnih umetnosti demonstrirati izradu murala na panoima u Knez Mihailovoj.




Murali nastali na Fakultetu dramskih umetnosti, školama i vrtićima biće prikazani kroz pripremne skice i fotografije nastale u toku izvođenja murala. Filmovi o muralima studenata Fakulteta dramskih umetnosti biće prikazani zajedno sa spotovima nastalim na temu Karakterom protiv nasilja. Događaj otvaranja će upotpuniti studenti Fakulteta muzičkih umetnosti izvođenjem kompozicija u Galeriji Akademija. Akcija Karakterom protiv nasilja usmerena je na razvoj i vaspitanje karaktera mladih ljudi u porodičnoj, školskoj i sportskoj sredini.




Sporski psiholog Ljubica Bačanac formulisala je osnovne ciljeve akcije, u želji da se osim promocije i ukazivanja na stanje, započne projekat istraživanja, uz aktivno uključivanje u obuku svih učesnika u sportskim aktivnostima i izradu projekata preventivnih akcija, promovisanje reagovanja na sve vrste nasilja i  definisanje uzroka nasilja.Dugoročna akcija povezuje sport i umetnost u cilju razvoja sporta bez nasilja, vraćanja igre i zabave u sport, korišćenja vaspitnih potencijala sporta i vraćanja moralnih vrednosti. Učesnici izložbe su studenti Univerziteta umetnosti u Beogradu, organizator vizuelnog segmenta akcije je docent Fakulteta likovnih umetnosti Vesna Knežević.


 



Datum objavljivanja: 09.07.2008.