Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kako grad pamti

Izložba, Kako grad pamti - naslage vremena i oblikovanje identiteta grada,
Mentor: Prof. dr. Jelena Todorović, Radovi studenata 1. Godine mastera FLU 2013.2014. Galerija FLU ponedeljak, 6.o0ktobar 2014.u 19 čas.


 


Svaki grad je prelamanje vremenskih i prostornih koordinata i njihovo istraživanje govori ne samo o istoriji i kulturi jednog mesta vec predstavlja skup visestrukih mikroistoirja. Upravo iz tog razloga zapocet je projekat Kako grad pamti..., teorijsko umetnicki projekat studenata 1. godine mastera FLU koje je vodio mentor Prof. Jelena Todorovic.




Tokom letnjeg semestra 2014 godine studenti su istraživali staro jezgro Beograda i prucavali  same prostore grada i njegove realne i imaginarne granice, Posle opsežnog istraživanja  studenti su dali umetnički odgovor na doživljeno vreme i prostor grada. Cilj istrazivanja je bio da se upozna istorija ulica kroz njihovu prostornu i vremensku i dimenziju i da se omoguci studentima da spoje teorijsko i umetnicko istrazivanje u jedan sveobuhvatni rad i pokusaju da nadju odgovore sta cini bit jednog mesta, u kojim segmentima mozemo najbolje videti sveukupnu istoriju jednog mesta.


 



Datum objavljivanja: 03.10.2014.