Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jun mesec Dah teatra

DAH Teatar u junu proslavlja svoj 32. rodjendan. Osnovan je 1991. sa misijom da se destrukciji i nasilju u savremenom svetu, možemo se suprotstaviti stvaranjem smisla.

 



 


U okviru kampanje "Za prava deteta" DAH Teatar, u sredu 7. juna, gostuje u Reflektor Teatru sa predstavom "Za tvoje dobro" u Dorćol Platzu, od 21h. Nakon predstave održaće se razgovor na temu šta umetnici, pedagozi i građani mogu da urade u svetlu kršenja dečijih prava danas?





U razgovoru učestvuju:

Minja Bogavac - Reflektor teatar

Tatjana Matijaš - Nacionalna asocijacija nastavnika/ca Građanskog vaspitanja i saradnika/ca - NAGVIS

Dijana Milošević - DAH Teatar

Ivana Milenović Popović - DAH Teatar

Milica Petrović - DAH Teatar







Predstava "Za tvoje dobro", premijerno izvedena 2020. godine, bazirna je na člnovima UN Konvencije, bavi se pitanjem dečijih prava koja su sada više nego ikada u fokusu. Koristeći strukturu bajki i njihovu dekonstrukciju, predstava istražuje problematičnu stranu sveta u kome živimo, sa idejom da utiče na podizanje svesti o pravima mladih i dece.







U okviru obeležavanja 32. godine kontinuiranog rada, odigraće i predstavu "Zagonetka revolucije" 10. juna, sa početkom u 20 časova u Ustanovi kulture Parobrod.



U jednoj drugoj realnosti, koju kreira ova predstava, četiri revolucionara - čuvena Roza Luksemburg, Ulrike Majnhof, pripadnica Frakcije crvenih brigada, Kamilo Sjenfuegos, Kastrov saborac i Fanji Kaplan, atentatorka na Lenjina, kao i pesnici Harms i Majakovski šetaju se kroz vreme, pričaju jedni sa drugima I sa nama, postavljajući nam pitanje: gde je pobuna protiv svega što je nečovečno, nasilno i izrabljivački, i da li je danas moguća?



 


Datum objavljivanja: 07.06.2023.