Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jovana Višnjić: Devotion

U petak, 15. novembra u 19. sati u maloj sali SKC-a, otvara se samostalna izložba slika autorke Jovane Višnjić, pod bazivom, "Devotion".


 


Radovi ilustruju kako lični, tako i univerzalni intimni dnevnik. Prikazuju različita psihološka stanja kroz koja pojedinac prolazi u fazama emotivnog sjedinjavanja i upoznavanja sa drugom osobom. U njima se graniče strast, bol, požuda, ludilo, sreća i strah kroz simboliku crvenog lišća, razmazanog karmina, bodljikave žice, poveza na očima, a uspomene postaju vidljive poput tragova, crteža na licu i telu. Dualitet muškog i ženskog u svakom od nas takođe postaje vidljiv u trenucima emotivne razgolićenosti. Centriranost i statičnost figura i likova na većini radova posmatraču sugerira odraz u ogledalu u kojem je poprište tragalačkog beskraja. Govor tela kojim se naslućuje i erotika i teskoba u isto vreme, upućuje snažnije poruke od reči. Ono što nam je u verbalnoj komunikaciji najčešće uobličeno sociološkim stereotipima, to u neverbalnoj izostaje.

                                                                                                                                                                          Jovana Višnjić



Jovana Višnjić rođena je 1988. godine u Loznici. 2010. godine završila osnovne a 2012. master studije na odseku slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Slobodana Roksandića. Izlagala je samostalno, kao i na više kolektivnih izložbi. www.jovanavisnjic.com


 



Datum objavljivanja: 14.11.2013.