Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jovana Marjanović: Buvlja pijaca

Pozivamo Vas da u petak, 13. aprila u 19h u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, prisustvujete otvaranju samostalne izložbe crteža„Buvlja pijaca“ autorke Jovane Marjanović.


 


Izložbu će otvoriti profesor dr Oliver Tomić, istoričar umetnosti.

Prilikom predstavljanja izložbe nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj.

 

Ciklus „Buvlja pijaca“ prikazuje čitave žanr scene, prateći jednu od marginalnih pojava savremenog življenja. Radovi prate likovni aspekt motiva buvljaka-pijace, prenoseći dinamičnu atmosferu razgledanja, cenkanja, merkanja... Oslikava onaj pasionirani delić života ljudi koji su došli da pazare nešto što nekome više nije potrebno, nešto sa istorijom, nešto što malo košta, nešto što možda ne mogu više ni da nađu... Nešto što će ih činiti srećnim. Crteži su nastali u periodu 2014-2017. godine i izvedeni su u kombinovanoj tehnici - grafit, pastel, olovka, kreda, ugljen i dr.  

 

Jovana Marjanović (1993) rođena je u Beogradu. Diplomirala je na Univerzitetu u Kragujevcu, Filološko umetnički fakultet, odsek za likovnu i primenjenu umetnost i završila master studije 2017. godine. Ostvarila je jednu samostalnu izložbu i učestvovala je na više grupnih, kao i u radu likovnih kolonija i dečjih radionica. Živi i radi u Beogradu.





Izložba traje do 28. aprila 2018. godine.


 



Datum objavljivanja: 11.04.2018.