Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jovana Krneta: Među oblacima

Izložba„Među oblacima“ umetnice Jovane Krnete biće otvorena u ponedeljak, 17. oktobra sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, nadrugom spratu tržnog centra Galerija.


 


Izložba „Među oblacima” je druga samostalna izložba mlade beogradske umetniceJovane Krnete i osma u nizu izložba kustoskog projekta “Perspektiva 22” fokusiranogna rad sa mladim i neafirmisanim autorima.



Posetioci će imatipriliku da vide slike i crteže kroz koje se autorka najbolje izražavala krozsvoja bezbrojna putovanja među oblacima udobno slećući na svetske modnepiste.



 “Polazna tačka ove izložbe može se prepoznati upravo među oblacima, gde jeautorka provela veliki deo prethodnih šest godina svog života, putujući širomzemaljske kugle. Lebdenjem na nebu, umetnica je u međuprostoru prepoznalajedini iskren prostor u kome može da osvesti životne visine i padove, istine ineistine, zatim prenešene na platno. Oličenje autentične umetnice u usponu,Jovana Krneta iznova konstruiše i dekonstruiše svoj alter ego na slici, snamerom da se oslobodi nametnutih informacija i uverenja, i da se vratiiskonski dečijem u sebi. Ova vrsta radoznale neopterećenosti ne može biti ništadrugo do primer vrhunske originalnosti i pronalaženja sebe u slikarstvu,plivajući nebom i oblacima, do ostvarenja opipljivog i osećajnog vizuelnogjezika”. Anja Paspalj







JovanaKrneta rođena je u Beogradu 1995. godine. Nakon završene srednje škole zadizajn tekstila, upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Sa 20godina joj se ukazala mogućnost da se profesionalno bavi manekenstvom iupustila se u saradnju sa najvećim modnim kućama i putovanjem širom sveta. Njeni radovi su autobiografske prirode, inspirisani ličnimživotom, spoj iskustva i senzacijama života i snova. Svoju prvu samostalnuizložbu imala je u julu 2020. u Galeriji O3ONE u Beogradu, tokom koje jepozvana da učestvuje na zajedničkoj izložbi na Art Weekend Belgrade.



Izložbu „Međuoblacima“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba ćebiti otvorena do 29. oktobra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW jesvakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.


 



Datum objavljivanja: 13.10.2022.