Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jovana Dragić: Izgubljene duše

U četvrtak, 8. decembar u 19. sati u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se samostalna izložba radova autorke Jovane Dragić, pod nazivom, "Novi vek: Izgubljene duše".


 


Jovana Dragić (1984) posle diplomiranja na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti upisuje se na Fakultet primenjenih umetnosti - smer slikarstvo u klasi prof.  Anđelke Bojović, i završava master studije 2013. godine.  Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama.


Ciklus "Izgubljene duše“" rirodan je nastavak višegodišnje zbirke crteža pod nazivom "Preklapanja", odraz opažanja sveta i ljudi, kao i njihovih međusobnih odnosa kojim se slikarka bavi još od studija. Pažljivo posmatrajući i višeslojno opažajući finese i nijanse u ljudskim odnosima, preklapanja kroz susrete, dolaske i odlaske, uspostavljanje i raskidanje intimnih. ali nespojivo-spojivih odnosa, Jovana Dragić pažljivo nanosi slojeve duša, nekad samo kroz teksturu boje ukazujući na naprsline u prezentaciji odnosa. Jasnih likova i granica, ali zamagljenih nijansi boja, njene slike teže da predstave bremenitost i pritisak novog veka i ubrzanog življenja na čovek-na-čoveka odnose. Nekada izdvajajući samo jednu celinu, par likova, a nekada kroz levak uma prikazujući sve uticaje koje, od štampe i televizije do socijalnih mreža i bilborda, svet vrši na pojedinca, autorka daje svoj doprinos boljem opažanju i opisu novog veka. 


dr Ivana Šošić Barac


 


 



Datum objavljivanja: 07.12.2016.