Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Još uvek verujem Aleksandre Ostić

Od 2. do 12. oktobra u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu održaće se magistarska izložba slika Aleksandre Ostić, pod nazivom "Još uvek verujem u deda - Mraza".

 


"Naziv rada vezan je za dečije verovanje, za onaj deo naše prošlosti kad smo sva pitanja  i sve spoznaje započinjali sa bajkama.Tu upoznajemo prve plemenite i prve loše ljude i počinjemo da gledamo život kroz njih, a da bi napravili bajku nešto nas mora inspirisati, a šta ako ne sam život!? Neka realnost  koju  prenosimo u naš svet fantazije,  prema našim pravilima i željama. Stvaram svoj prostor, stvaram svoju igru.To je moj pokušaj bekstva iz stvarnosti, pokušaj  da izgradim svoj svet. Fantazijom dopunjujem ono što mi je nejasno, nerazumljivo ili sa njom ostvarujem ono što želim, a što mi nije dostupno."


Aleksandra Ostić je rođena 1975. godine u Beogradu.

Diplomirala 2000. godine na Akademiji srpske pravoslavne crkve za umetnost i konservaciju, na odseku za konservaciju i restauraciju štafelajne slike.2003. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi profesora Čedomira Vasića. Postdiplomske studije završava kod istog profesora ovom izložbom. Član je ULUS-a.Izlagala na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.


 


Datum objavljivanja: 02.10.2008.