Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jesenja škola Dijana 2008

Nastavljajući tradiciju obuke iz oblasti konzervacije, Odeljenje za preventivnu zaštitu ''Dijana'', Narodni muzej u Beogradu, i ove godine organizuje školu DIJANA, iz oblasti preventivne zaštite i konzervacije keramike.

 


Program Jesenje škole DIJANA 2008. obuhvata: 


 I Praktična obuka i  teorijska objašnjenja primene konzervatorskih metoda, tehnika i materijala koji se koriste u konzervatorskom tretmanu keramike. 


 II Teorijska predavanja obuhvataju predavanja iz oblasti zaštite kulturnih dobara, keramike u arheološkom i istorijskom kontekstu, osnova tehnologije keramike i osnova preventivne zaštite. 


 III Radionica izrade kopija i replika arheoloških predmeta od keramike. 


Jesenja škola DIJANA 2008. ima 20 polaznika, među kojima ima najviše istoričara umetnosti i  etnologa, kao i studenata arheologije i srodnih oblasti. 


Jesenja škola DIJANA će trajati od 20. oktobra 2008. do kraja februara 2009. godine. Teorijska predavanja, ponedeljkom od 13.00 do 14,30 sati, otvorena su za širu javnost. U sklopu Jesenje škole DIJANA, polaznicima će biti omogućeno da prisustvuju i teorijskim predavanjima o konzervaciji antičkog mozaika,  tokom oktobra i novembra.  


Odeljenje za preventivnu zaštitu ''Dijana'' Narodni muzej u Beogradu Galerija fresaka


Cara Uroša 20, 11 000 Beograd


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


 


Datum objavljivanja: 17.10.2008.