Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jelena Milo: Mir

U utorak, 28. avgusta u 19. sati u Galeriji DOB-a, otvara se izložba / prostorna instalacija autorke Jelene Milo, pod nazivom, "Mir". Izložba traje do 9. septembra, 2012. godine.


 


Jelena Milo će se srpskoj publici predstaviti radom Mir koji je u sklopu projekta Wald. Tema njenog rada je večna šuma, večnog roda. Priroda na njenim slikama i u prostornim instalacijama predstavlja neprolazni kulturni fenomen zelenih korena naroda. Ona je idealizovan izvor snage u nemirnom uzburkanom vremenu. Centralni deo izložbe predstavljaće oazu mira u samom centru Beograda, gde će svi posetioci moći da uzivaju u interaktivnoj instalaciji, koja će svakim danom prolazati kroz proces promene kao simbol prolazosti vremena.



 

Jelena Milo je rođena 1979. godine u Beogradu. Magistrirala je na Kunst Akademiji u Dizeldorfu. Bila je gost student u KHM u Kelnu u klasi Prof. Valie Export. Poslednjih trinaest godina imala je više desetina samostalnih izložbi u zemlji i svetu, te učestvovala na mnogobrojnim međunarodnim izložbama i video festivalima. Nosilac je nagrade Otvorenog Salona u Torontu i dobitnica nagrade za mlade umentnike Peek Cloppenburg u Dizeldorfu .


 



Datum objavljivanja: 27.08.2012.