Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jelena Milićević: Pod znakom pitanja

Izložba crteža i grafika "Pod znakom pitanja", lazarevačke umetnice Jelene Milićević biće otvorena u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac u petak, 26. februara u 19 časova.

 



 


Na izložbi će biti prikazana serija radova, grafika i crteža, inspirisanih kultnom beogradskom kafanom "Znak pitanja". Umetnica se bavi interpretacijom bliskog i dragog ambijenta, dodajući ton pobune mladog čovek pred vrednostima koje nestaju.



Izložba se realizuje u okviru projekta "Razgovor sa umetnikom", autorke Darinke Stanojević.



Jelena Milićević je rođena 1992. godine u Lazarevcu . Nakon srednje škole, 2010.godin eupisuje Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, smer grafika. Trenutno je na drugoj godini mater akademskih studija u klasi redovnog profesora Miodraga Mlađovića.



Izlagala na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.



Odabrane izložbe

Crteži i grafike –Jelena Milićević, Galerija ,Savremenici ,Lazarevac

Grafike-Jelena Milićević, Biblioteka Dimitrije Tucović, Lazarevac

Izložba studentskih crteža ,Večernji akt , Dom omladine, Beograd

Izložba studentskih grafika, Grafički centar, Beograd

Mala grafika, grupna izložba grafika malog format, Grafički kolektiv, Beograd





Projekat "Razgovor sa umetnikom" nastao je sa ciljem da se mladima približi savremena likovna scena Srbije, kroz direktnu komunikaciju sa umetnicima i njihovim radovima. Ujedno, ovim projektom galerija teži da mladim umetnicima pruži institucionalnu podršku u vidu prezentacija njihovog aktuelnog stvaralaštva, medijske promocije i afirmacije.


 



Datum objavljivanja: 24.02.2016.