Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jelena Bokić

Izložba Jelene Bokić, pod nazivom Pakovanja, biće otvorena 22. maja u galeriji Kulturnog centra Rakovica, Miška Kranjca 7 i trajaće do 5. juna.

 


Na izložbi će biti prikazana serija enformel slika i tekstualnih  printova koji sadrže intimnu Skype chat prepisku .Printovi će preuzeti funkciju naziva slika budući da se chat odvijao u pauzama slikanja i priprema izložbi oba sagovornika .Chat je erotskog karaktera, virtuelna igra koja  asocijativno ukazuje na moguće tumačenje slika .



Slike su nastale reciklažom industrijskih materijala (najlona kartona,ofsetnih folija dakle materijala za pakovanja), simuliraju nove upotrebne vrednosti ili organske forme...Chat je opet vrsta elektronskog "pakovanja" za ultimativni seks.Biće izloženo 8 slika i 8 tekstualnih printova



Otvaranje izložbe je 22.maja u 19h u galeriji Centra za kulturu Rakovica, Miška Kranjca 7,Beograd. Trajanje izložbe je od 22.maja do 5.juna



Jelena Bokić je diplomirala slikarstvo na FLU u Beogradu 2005.godine. 2005. Rezidencijalni boravak u Berlinu na UDK Berlin  kao gostujući student. Izlaže od 2002. Živi i radi u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 19.05.2008.