Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Javni hobi 2

"Javni hobi 2", otvaranje: subota, 29. maj od 13 do 21h Galerija X VITAMIN, Studentski trg 11 (uz poštovanje propisanih mera za suzbijanje širenja zaraze virusom COVID-19)


 


Kolekcionar Nenad M. Kostić i Galerija X VITAMIN šire saradnju. Prošle godine su pokazali dela srpskih umetnika u usponu u izložbi Javni hobi. Sada pokazuju apstraktnu i asocijativno apstraktnu srpsku umetnost u izložbi Javni hobi 2. Kostićeva zbirka je pozvala „u goste“ i primila nekoliko probranih eksponata iz tuđih zbirki i iz umetničkih ateljea. Uz izložbu teku tri konkursa sa novčanim nagradama: za osvrt na razvoj apstraktne umetnosti u Srbiji, za esej o popularisanju umetnosti, i za strogu kritiku ove izložbe. Na konkursima i u razgovorima povodom konkursa može učestvovati svako, a podneske će pregledati stručnjaci. Doživljavaćete odličnu umetnost, pijuckati fina vina, i grickati dobre poslastice.



Izložba će trajati do 28. juna 2021.

 

 

Slobodni nagradni konkursi o likovnoj umetnosti



Nenad M. Kostić, hemičar i kolekcionar, podstiče pisanje kratkih, zahtevnih, obrazloženih eseja o umetnosti i srodnim temama. Ovaj, prvi ciklus „kritičarenja“ se poklapa sa izložbom Javni hobi 2 iz Kostićeve zbirke, koja traje od 29. maja do 28. juna 2021. godine u beogradskoj Galeriji X vitamin.



„Kritičarenje“ je samostalna inicijativa, nezavisna od Galerije X vitamin, ustanova, i ličnosti.





 


Datum objavljivanja: 26.05.2021.