Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Japanski umetnici Dunavu

"Japanski umetnici Dunavu", Japan Yugo art project i Ambasada Japana, izložba od 14. do 20. oktobra 2014. Otvaranje izložbe 14. oktobra u 19 časova u Galeriji O3one na Andrićevom vencu.


 


Izložba „Japanski umetnici Dunavu“ je humanitarnog karaktera i obezbedila je sakupljanje sredstava za područja u Srbiji koja su bila izložena poplavama. Ova pre svega ljudska, ali i ekološka katastrofa koja je zadesila našu zemlju, okupila je veliki broj japanskih umetnika, koji su se odazvali pozivu da kroz novčana sredsta i svoje radove učestvuju u prikupljanju pomoći za Srbiju. Ceo projekat je organizovan u saradnji sa ambasadom Japana u Beogradu.



Na ovoj izložbi, japanski umetnici će se simbolično predstaviti svojim lampionima u cilju oživljavanja ceremonije Toro Nagashi. Ova ceremonija je tradicionalna u Japanu i tada se u reku spuštaju lampioni kako bi duhovi mogli da otplove na drugi svet. Japanci veruju da je čovek nastao iz vode i da se nakon smrti u vodu i vraća.



Na otvaranju i tokom trajanja izložbe g. Hormone Sekime će izvesti performans i održati predavanje o japanskoj umetnosti.



Producent projekta je NVO Japan Yugo art project iz Tokija, a vođa projekta je gospođa Akikawa Nobuko. U proteklih deset godina Japan Yugo art project je u saradnji sa galerijom O3ONE predstavila veliki broj japanskih umetnika Beogradu, a i posredovala predstavljanju velikog broja srpskih umetnika Japanu.



Umetnici koje Beograd ovom prilikom upoznati su: O Jun, Youna Kousagiuguisu, Linmay Komine, Toyoko Yamamoto, Midori Iguchi, Chihiro Ito, Yoshiyuki  Takashima, Satoru Itazu, Hormone Sekine, Uwano Sorani, Noriko Kitamura, Nuiko Kikuchi, Kimiko Ito, Harumi Miyatsuka, Yoshio Kaneya, Kazuhisa Ikawa, Munemitsu Shimamura, Miho Hirota, Yuki Seli, Gendai Heights-Gallery Den, Yuka Akikawa, Satoru Yokoyama, Yujiro   Miyazaki, Tomo  Goto, Nobuyoshi  Arai, Mitsuyo Toshihara, Toshiaki Mori, Jiro  Shimazaki, Kenji Nagai, Kanami Morita, Fumimasa  Suenaga, Yusuke Yoshi, Yoshitomo  Miyakawa.


 


 



Datum objavljivanja: 14.10.2014.