Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jana, Viktorija, Goranka

Otvaranje izložbe 19. oktobra od 19h. Galerija Pro3or Izložba fotografija Jane Ljubičić, Viktorije Jovanović i Goranke Matić dokumentuje različite društvene kontekste života mladih. Izložbu možete posetiti do 27. oktobra.


 


Jana i Viktorija su apsolventkinje na Departmanu za digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije. U svojim radovima, nastalim u prethodne dve godine, one dokumentuju, beleže i problematizuju situacije iz svog neposrednog okruženja, grada, mapirajući kretanje, način života, rada i zabave svoje generacije i dovode ih u vezu sa drugim vremenom, drugačijim kontekstom i kulturom mladih na početku osamdesetih godina XX veka zabeleženih na fotografijama Goranke Matić.



Jana Ljubičić

Rođena 1995. godine u Beogradu. Apsolventkinja je Digitalnih umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije. Bavi se fotografijom i vizuelnim komunikacijama. 



Viktorija Jovanović

Rođena 1993. godine u Pertu u Australiji. Živi u Beogradu od 2011. godine. Apsolvent je Digitalnih umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije.



Goranka Matić

Rođena 1949. godine. Fotografijom se bavi od 1980. godine.


 



Datum objavljivanja: 18.10.2018.