Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jagoda Mićović: Noć na zemlji bez snova

Jagoda Mićović, izložba, "Noć na zemlji bez snova", od 23. maja, do 6. juna, 2017. u galeriji PRO3OR. Otvaranje izložbe je u utorak 23. maja, u 18h. u galeriji PRO3OR, ulica Koče Popovića 9.


 


Radovi predstavljeni na izložbi "Noć na zemlji bez snova" nastajali su sukcesivno tokom proteklih pola godine i predstavljaju odraz i trag 'transformišućeg' perioda života umetnice. Nedavni lični traumatični događaji izmestili su je i naveli da potraži i definiše sebe (da ‘dođe sebi’) a samostalna, intimna, dubinska potraga dovela ju je do horizonta života i umetnosti. S verom u introspekciju zatresla je i zavrtela taj horizont i sa publikom podelila sveže zapise ličnih životnih meandriranja i samospoznaje - plod često problematizovane strastvene veze unutrašnjeg razvoja i stvaranja.



 



Jagoda Mićovoć završila FLU u Beogradu, smer slikarstvo 2009, god. Doktorske umetničke studije završila na FLU kod Milete Prodanovića , 2015 god. Realizovala 12 samostalnih izlozbi u zemlji i inostranstvu, preko 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Brisel, Grac, Sofija, Solun, Hjuston, Diseldorf, Zagreb, Rovinj, Rikona).

 

Nagrade:

 

"Velika nagrada Beta i Rista Vukanović, slikari"  školske 2008/09, najpresižnija nagrada od matičnog fakulteta za najbolje izvedeni umetnički rad. "Perspektive 08" u 2009. godini od umetničke organizacije Art klinika- Led Art iz Novog Sada. Nagrada za pordšku i doprinos u likovnim istraživanjima u 2009. godini, Salon mladih 2009 - Galerija Garden art iz Sombora. Nagrada knjižare – komision Talent iz Beograda. Bila je stipendista Ministavrstva Prosvete RS, Ministavrsva omladine i sporta RS, Grada Geograda i Grada Diseldorfa. Gostujuća umetnica Kulturamt-a u Diseldorfu na Kunstpounkt 2012. Radovi se nalaze u javnim zbirkama:  UH Clear Lake Hjuston, Centra za grafiku i vizuelna istraživanja u Beogradu, Kulturamt u Diseldorfu, kao i u monografijama: Univezitet Umetnosti u Beogradu, Beograd 2012; Eutanazija 2009-2011, Novi Sad, 2012;  i u privatnim kolekcijama: Njujorku, Visbadenu, Londonu, Briselu, Rimu, Melburnu, Podgorici, Banja Luci i Beogradu.


 


 



 


Datum objavljivanja: 19.05.2017.