Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jadran Krnajski: Na žalost čovek

Otvaranje samostalne izložbe Jadrana Krnajskog pod nazivom "Na žalost čovek"
koja će biti otvorena u sredu 5. aprila u 19 časova u Galeriji ULUS, Knez Mihailova 37.

 


Izložbu možete pogledati u periodu od 05. do 16. aprila 2023. Radno vreme Galerije ULUS je od ponedeljka do petka, od 13 do 20, kao i subotom od 10 do 14 časova.







Na žalost čovek



Izložba obuhvata slike i crteže koji su nastali u periodu od 2018. do 2022. godine. Naziv izložbe savršeno odgovara temi koju sam vizuelno obrađivao. Tema je moj osećaj čoveka sadašnjice, koji živi u sistemu koji je on sam izgradio i u kome se on potpuno izgubio, a zahvaljujući novim tehnologijama završiće u animiranoj igrici za decu. Na izložbi preovlađuju portreti. Oni su svedeni na siluete, ispresecani linijama ili ispunjeni osnovnim geometrijskim oblicima. Moj likovni jezik na ovim radovima je škrt i cilj mi je bio da sa minimumom likovnih elemenata postignem maksimalni intenzitet onoga što želim da izrazim. Tema koju sam obrađivao diktirala je kolorit izložbe. Na ovoj seriji radova dominiraju odnosi crnih, belih i sivih tonova. Ova mala izložba predstavlja tužnu i tragičnu sliku čoveka za koga nema ama baš nikakve nade da će se probuditi i pokušati da promeni ovaj svet na bolje.



Jadran Krnajski





Jadran Krnajski je rođen 1961. u Puli. Diplomirao je 1988. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstvo u klasi prof. Milice Stevanović. Na istom odseku 1991. u klasi prof. Milice Stevanović je završio i posle diplomske studije, a doktorske studije je završio 2018. pod mentorstvom prof. Dimitrija Pecića. Ostvario je 20 samostalnih izložbi i više od 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a od 1989.


 


Datum objavljivanja: 03.04.2023.