Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izvori magije

U ciklusu Prva samostalna izložba u Galeriji SKC Beograd, 9. oktobra u 19h biće otvorena samostalna izložba Miloč Nicića "Izvori magije". Izložba trje do 20. oktobra.

 


Miloš Nicić je rođen u Beogradu, 1974. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu na smeru za informatiku i statistiku. Trenutno radi u Visokoj turističkoj školi kao stručni saradnik, na predmetu Informatika u turizmu, Osnovi računarstva i Elektronski marketing.




Stripom i ilustracijom je počeo da se bavi tokom studija, kada počinje aktivno da posećuje Školu stripa "Đorđe Lobačev", koju vodi Vlada Vesović. Ilustracije i stripove je radio za časopis "Strip Pressing", igru "Izvori Magije", strip zbirku "Postelja od gloga" i nekoliko on-line projekata. Pretežno radi u digitalnoj tehnici.

Učestvovao je na nekoliko izložbi u okviru Škole stripa, na Zlatnom peru 2005, Međunarodnom salonu stripa u Beogradu, Leskovačkim strip susretima, itd. Nagrade: Leskovački strip susreti 2004. - nagrada za najbolju ilustraciju, Međunarodni salon stripa u Beogradu 2003. i 2007. - Nagrada sponzora za strip.


 


Datum objavljivanja: 30.09.2008.