Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izrazi se crtežom

Izrazi se crtežom, radionica kreativnog crtanja od 9. januara do 21. januara 2009. Galerija SKC, Kralja Milana 48, Beograd. Otvaranje izložbe 21. januara u 19h (izložba otvorena do 24.1.2009) Učestvuju učenici Prve beogradske gimnazije i gimnazije Sveti Sava, program vodi Ana Nedeljković

 


 


Program "Izrazi se crtežom" osmišljen je kao sedmodnevna kreativna radionica namenjena učenicima srednjih škola bez nužnog  predznanja iz date oblasti. Cilj programa je razvijanje aktivnog pristupa vizuelnom oblikovanju u različitim grafičkim medijima, od klasičnog crteža flomastera na papiru do računarski generisanog crteža, i njihove primene u različitim oblicima likovnog izražavanja u javnom prostoru ("crtež koji se nosi" – majice sa sopstvenom likovnom kreacijom, crtež na bilbordu, crtež kao osnova za murale i grafite, crtanje kao akcija u javnom prostoru).



Polazna tačka programa je kreiranje karaktera iz stripa ili crtanog filma, koji se daljim tokom radionice razvija i upotrebljava u oblikovanju različitih sadržaja sa ličnim stavom i porukom.Na ovaj način se kroz praktične zadatke razvija aktivni odnos prema sferi vizuelnog i polaznici se podstiču da iz pukih konzumenata sadržaja vizuelnih medija prerastu u one koji  su u stanju da ih kreiraju .


Ovom prilikom na izložbi će biti predstavljeni radovi polaznika radionice.


Projekat je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Opštine Stari grad.


 


 


Datum objavljivanja: 21.01.2009.