Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Između stvarnosti i srca Ivane Popov

U četvrtak, 23. jula u 20 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda otvara se samostalna izložba autorke Ivane Popov, pod nazivom, " Između stvarnosti i srca". Izložba traje do 16. avgusta.


 


Video i audio instalacija Između stvarnosti i srca je novi rad Ivane Popov nastao tokom boravka na MFA u Carbondelu (SAD) 2007/2008, gde se umetnica nalazi na doktorskim studijama. Rad se bavi prirodom i emocijama. Bogate i složene likovnosti prati autorkino višegodišnje bavljene estetikom žena. Novinu u aktuelnom radu predstavljaju elementi spektakla koji se preuzimaju od narativa iz vrhunske filmske produkcije. Preuzeti filmski motivi, koji čine okosnicu vizuelne predstave, umetnica razvija kroz medije videa i trodimenzionalne forme koje ulaze u prostor i definišu svojevrsni likovni ambijent. I video projekcije i objekti izloženi u formi instalacije imaju karakter taktilnih slika koje asociraju na određene ritualne radnje svojstvene istočnjačkoj filozofiji i kulturi.



Ivana Popov (Beograd, 1976) je diplomirala i magistrirala na FLU u Beogradu. Trenutno se nalazi na doktorskim studijama u SAD. Samostalno je izlagala na 8 izložbi u Beogradu i Njujorku, i na oko dvadesetak grupnih izložbi u našoj zemlji, Grčkoj, SAD. Dobitnica je studentskih nagrada FLU: Miloš Bajić i za mozaik, i nagrade za slikarstvo na 39. Oktobarskom salonu.


Portfolio Kulturni centar Beograda



Datum objavljivanja: 21.07.2009.