Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Između neba i moje glave

Izložba koja se održava u umetničkom paviljonu Bielfeld Nemačka, pod nazivom “ Između neba i moje glave” obuhvata radove Joko Ono od 1961. do današnjih dana i zamišljena je kao njena retrospektiva. Izložba će trajati od 27. septembra do 16. novembra. 2008.

 


Radovi umetnice Joko Ono biće postavljeni ispred muzeja i unutar njega, a izložbu će pratiti i katalog. Jedan od njenih radova biće  "Drvo nade" (Wish tree) koji će pozivati publiku da postave svoje želje, nadanja i očekivanja na postojeću instalaciju. U unutrašnjosti muzeja, posetioce očekuju tri sprata ispunjena sklupturama, crtežima, slikama, fotografijama, filmovima i zvučnim instalacijama Joko Ono.



Joko Ono, rođena u Tokiju 1933, jedan je od začetnika konceptualne umetnosti. Godine 1952. upisuje studije filozofije i tako postaje jedna od prvih žena u Japanu na ovim studijama. Od sredine 1950. živela je u Njujorku i pohađala studije kreativne književnosti. Tada se i upoznala sa mnogim umetnicima i muzičarima toga vremena i organizovala serije koncerata koje su posećivali između ostalih i Marsel Dišan, Maks Ernst, Pegi Gugenhajm, Isamu Naguči.



Izložba će trajati od 27. septembra do 16. novembra u umetničkom paviljonu u Biefeldu.


 


Datum objavljivanja: 22.08.2008.