Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba u Sent Etjenu

"Koncept izložbe koja će biti otvorena u Sent Etjenu 21. septembra 2008. godine u Muzeju Moderne umetnosti, veoma je sličan konceptu 48. Oktobarskog salona iz Beograda koji je organizovao Kulturni centar Beograda", napomenuo je Lorand Hegyi, direktor ovog muzeja.


 


Izložba će se fokusirati na spontano socijalno kulturološko okruženje umetnika u manjim sredinama kao i fenomen koji uključuje mikro komunikaciju među njima. Sa ovakvim kontekstom, umetnici razvijaju emocionalno, lično, iskreno iskustvo.


Pedro Cabrita Reis (Portugal) pravi sklupture u jednostavnim materijalima koje nalazi u prirodi; umetnica iz Velike Britanije Laura Lancaster, korene za svoje crteže malih dimenzija nalazi u porodičnim fotografijama iz drevne Kine; umetnica Anila Rubiku iz Albanije radi crteže koji oslikavaju njen život; rad Barthélémy Toguo (Kameron) reflektuje njegov život i razlike koje su se odvijale između Pariza i Bandjouna...


Poznati umetnici John Armleder (Švajcarska), Jean-Michel Alberola (Francuska) i Gloria Friedmann (Nemačka), kao i njihove mlađe kolege Daniel Chust Peters (Brazil), Yee Sookyung (Severna Korea) i Sandra Vasquez from la Horra (Čile), uzeće učešće na ovoj izložbi i prikazati kroz svoje radove kako male stvari čine život vrednim.


Svi umetnici su zajedno povezani na izložbi koja se suprotstavlja problemima novih antropoloških konstalacija i situacija koje uključuju mikro komunikaciju. Vredno pomena je da značajan broj žena umetnica uzima učešće na ovoj izložbi.


 



Datum objavljivanja: 17.07.2008.