Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba u okviru doktorskog umetničkog projekta Tanje Juričan

Otvaranje izložbe, u okviru doktorskog umetničkog projekta, Tanje Juričan 25. aprila u 19 časova, Galerija Fakulteta likovnih umetnosti Izložba će biti otvorena do 27. aprila 2017.


 


Izložbom će biti predstavljeni fragmenti iz opusa umetničko-teorijskog istraživanja, sprovedenog u okviru teze KRITIČKA REMEDIJATIZACIJA RATNOG FILMA - interaktivna instalacija, koja će biti branjena na Univerzitetu umetnosti u Beogradu - Centar za interdisciplinarne studije, odsek za višemedijske umetnosti, u mentorstvu dr. um. Zorana Todorovića.



Postavku će činiti audio i video materijal umetničkog rada Deaths of Others (site-specific projekat, ambijentalna instalacija, performans) izvedenog u okviru manifestacije 17. Bijenala umetnosti Pančevo, kao i štampana dokumenta u formi plakata.



Tanja Juričan (1980) umetnica iz Pančeva, diplomirala je 2009. godine na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno pohađa program doktorskih umetničkih studija na odseku za višemedijske umetnosti Centra za interdisciplinarne studije, Univerziteta umetnosti u Beogradu.



Od 2006. godine aktivno učestvuje na umetničkoj sceni u zemlji i inostranstvu.


 


 



Datum objavljivanja: 21.04.2017.