Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Trećeg Juniorovog konkursa

Izložba dvadesetak izabranih fotografskih radova, održava se od 30.11. do 5.12. u O3ONE-u. U okviru izložbe, 3. decembra, u 18h, bice organizovana, sada već tradicionalna, humanitarna aukcija radova koji su ušli u uži izbor.

 


Časopis National Geographic Junior ove godine je po treći put zaredom organizovao fotografski konkurs za decu osnovnoškolskog uzrasta, koji je deo međunarodnog fotografskog  konkursa na kome učestvuje 18 zemalja, a svake godine pristigne  nekoliko desetina hiljada dečijih fotografija.




Ove godine učesnici su se takmičili u četiri kategorije: "životinje", "pejzaž", "ljudi" i "humor". U svakoj kategoriji izabrane su po tri nagrađene fotografije. Dvanaest najboljih nagradiće kompanija "Stav" i Izdavacka kuca KLETT, a četiri prvonagrađena rada (po jedan u svakoj kategoriji) bicć poslati na međunarodno takmičenje u Vašington, gde će se sa ostalim učesnicima boriti za međunarodnu nagradu. Apsolutni pobednik u međunarodnoj konkurenciji otputovaće u Vašington u sedište Društva  National Geographic, gde će se upoznati sa najpoznatijim fotografima sveta. 


Izložba dvadesetak izabranih radova, održava se od 30.11. do 5.12. u O3ONE-u. U okviru izložbe, 3. decembra, u 18h, biće organizovana, sada već tradicionalna, humanitarna aukcija radova koji su ušli u uži izbor. Novac prikupljen na humanitarnoj aukciji biće iskorišćen za kupovinu ograde u vrtiću  "Diznilend" na opštini Voždovac.


 


Datum objavljivanja: 27.11.2009.