Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Tamare Mitrović, Jane Kuvalje i Sanje Vuković

U četvrtak , 4.ju na u 19 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvara se zajednička izložba slika lazarevačke umetnice Tamare Mitrović, Jane Kuvalje i Sanje Vuković.


 


"Izložba je koncipirana tako da najviše počiva na prividnom neslaganju i suprotnosti tri različita likovna izraza i tri različite ideje. Koliko god se likovni jezik razlikuje i suprotstavlja među sobom, toliko su začeci ideja zajednički. Ideja o umetnosti koja se prvenstveno bavi ličnim svetovima i simbolima, koji se pokušavaju transponovati u opštost. "



Tamara Mitrović



Rođena 1990.godine u Lazarevcu. Završila Gimnaziju u Lazarevcu. 2009. godine upisala Akademiju lepih umetnosti, smer slikarstvo, u klasi prof. Dragana Zdravkovića. Osnovne akademske studije slikarstva završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Anđelke Bojović, 2013. godine. Trenutno na master studijama kod iste profesorke.



Jana Kuvalja



Rođena u Banjoj Luci 1990. Klasičnu gimnaziju takođe završila u Banjoj Luci. 2009. Upisala Akademiju lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Zdravkovića. 2013. završila osnovne studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Andjelke Bojović i upisala master studije kod istog profesora.Stipendista Fonda Dositeja Obradovića za 2015. godinu.



Sanja Vuković



Rođena 16. maja 1991. godine u Čačku. Osnovnu školu ,,Vuk Karadžić“ završila u Čačku. Srednju umetničku završila u Kraljevu, odsek slikarstvo. Upisala Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 2010. godine, a 2013. godine završila osnovne akademske studije u klasi prof. Anđelke Bojović. Master akademske studije upisala 2013. godine u klasi prof. Anđelke Bojović. Stipendista Fonda Dositeja Obradovića za 2013. i 2015. i stipendista Fonda za nadarene studente za 2014.


 



Datum objavljivanja: 01.06.2015.