Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba slika kolonije Helena

Sinoć je u galeriji "Helena", Trebevićka 13, Beograd, otvorena izložba slika umetnika koji su činili drugi saziv umetničke kolonije Helena. Izložbu je otvorio Đorđe Kadijević, a posetioci će moći da je pogledaju do kraja aprila.


 


Već drugu godinu za redom, na poziv organizatora, umetnici su proveli desetak dana u Grčkoj, gde su u autentičnom primorskom ambijentu, razmenjivali iskustva sa kolegama i radili. Ono što koloniju Helena odvaja od drugih kolonija je što umetnike ne uslovljava vremenom, tehnikom, a ni brojem slika već oni po sopstvenom nahođenju biraju slike kojima će se predstaviti na izložbi koja se održava u istoimenoj galeriji.


Ove godine na poziv organizatora manifstacije i vlasnika galerije "Helena", gospođe Ljiljane Radošević, odazvalo se osamnaest umetnika: Olivera Grbić, Tatjana Pirović Stefanović, Momčilo Antonović, Milan Stašević, Živko Đak, Božidar Damjanovski, Kemal Ramujkić, Milan Pivnički, Željko Đurović, Ljuba Popadić, Živomir Popović, Srđan Đile Marković, Zoran Tešanović, Predrag Todorović, Budimir Dimitrijević, kao i gosti kolonije Momčilo Macanović i Saša Marjanović od domaćih i Auken Turanli kao jedini strani autor.


Izložbu prati luksuzni katalog čije su tekstove pisali Đorđe Kadijević i Tijana Stojiljković, istoričari umetnosti, Nataša Pavićević, književnica i Srđan Đile Marković, umetnik.


Izložba galerije Helena predstavlja delimični uvid u aktuelna dešavanja na likovnoj sceni regiona i njen doprinos je upravo u tome. U najavi je treći saziv kolonije Helena koji će se ove godine održati na Kubi.


 



Datum objavljivanja: 14.03.2009.