Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba sekcije TISO

U ponedeljak, 17. maja u 19 časova u Galeriji SULUJ, otvara se izlložba sekcije TISO, ULUPUDS-a. Izložba se može pogledati do 29. maja.

 


"Eksperiment je jedna od osnovnih metoda saznanja. To je postupak kojim se izaziva neka pojava radi zapažanja, istraživanja i tumačenja. Riječ je latinskog porijekla." Ovo jednostavno objašnjenje  preuzeto sa neta iz  Wikipedije - slobodne enciklopedije  više upućuje na nauku i njene metode. Obzirom da je reč odomaćena i u našem jeziku, ona podrazumeva i pojam kreativne igre u umetnosti  kao što su  istraživanja u formi, materijalu, metodu, ideji, smislu...


20. umetnica i jedan umetnik , formalno vezanih za Sekciju  tekstila i savremenog odevanja ULUPUDSa (TISO), predložili su i ove godine , do tri svoja rada kao odgovor na mogući izazov  eksperimentom.Neki od njih  su prepoznatljivi po doslednosti negovanja sofisticirane linije svojih istraživanja gotovo oslobodjenih  utilitarnosti , dok su drugi utilitarnom dodali  dodatna pa i  duhovita značenja,  koristeći  se različitim medijima.


 


Datum objavljivanja: 17.05.2010.