Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Recycle Bin

Autori projekta su Saša Asentić, Marta Popivoda i Ana Vujović. Otvaranje izložbe je 6. marta u 19.h i traje do 10. marta.

 


Izložba Recycle Bin je deo dva dugoročna istraživačko-umetnička projekta, Arhiviranje performansa na ivici praznine (TkH) i Tigrov skok u istoriju (evakuisana genealogija plesa) (Per.art). Prvi se bavi načinima strukturacije sveta izvođačkih umetnosti, mehanizmima uključivanja i isključivanja određenih dela, radova, praksi i redukcijama koje zahteva pisanje istorije. Prvi rad u okviru projekta bila je instalacija Re-delegating (2006), realizovana na izložbi No space is innocent! u galeriji Forum Stadtpark u Gracu, u okviru festivala Steirischer Herbst. Drugi projekat, čiji naslov označava način istorizacije, bavi se istraživanjem domaće plesne scene kroz 20. vek, u formi video arhive intervjua sa akterima i svedocima te istorije.


Izlagan je u Novom Sadu, Beogradu i Zagrebu. Izložba Recycle Bin koja će se održati od 6-10. marta 2008. u Magacinu u Kraljevića Marka br. 8, fokusira se na lokalni kontekst izvođačkih umetnosti i arhivira sećanja na nikada izvedene plesne radove i projekte u Srbiji. Cilj izložbe nije da pokaže da su isključeni radovi nužno bolji, zanimljiviji ili značajniji od uključenih. Cilj je da se kritički mapiraju spoljašnje granice sveta izvođačkih umetnosti danas, jer: "Ono što konstituiše svet umetnosti nije samo ono što je u njega uključeno, već takođe, ako ne i više, ono što je iz njega isključeno".


 


Datum objavljivanja: 28.02.2008.