Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba radova Eve Morcrete

Eva Morcete će svoje radove predstaviti u galeriji Haos, Dositejeva 3. 18. oktobra sa početkom od 20h. Izložbu će ovom prilikom otvoriti direktor Francuskog Instituta Žan-Batist Kizen.Izložba će trajati do 18. novembra 2016. Za ovu priliku priređen je poseban katalog.


 


Izložba Eve Morcrete u Beogradskoj galeriji Haos


Francuska fotografkinja Eva Morcrete (Eve Morcrette) će se po prvi put predstaviti beogradskoj publici radovima pod nazivom „Binomiali” (Binomials), realizovanim u saradnji sa 18 umetnika, koji dolaze iz Francuske, Belgije, Srbije, Crne Gore, Rusije itd.

Autorka, inače dobitnica brojnih prestižnih evropskih i svetskih nagrada u svetu umetnosti, će sudu javnosti ponuditi fotografije na kojima su umetnici, koje je sama odabrala, vršili umetničke intervencije po slobodnom izboru. Među njima su i autori poput:   Dade Đurića   , Vladimira Veličkovića, Mari Morel, Par Andrea, Žeroma Mesanžera, Bernar  Berthois Rital,Žan-Luk Parant,Tijane Kojić, Mate Đorđevića, i dr.

Kako sama  umetnica kaže: „Ujediniti brojne umetnike, kao što je to uradio Brassai, preko svojih pisanja 'Umetnici iz mog života', mi izgleda kao lud i istovremeno preko potreban projekat. Zbog toga sam osmislila ideju 'radova sa četri ruke', susret savremenih umetnika koji koriste različite tehnike, slikanja, crteže, kolaže itd... uz jedinstvenu podršku mojih fotografija golih aktova žena, često bez lica, fragmentiranih tela bez identiteta (...)“. U nastavku dodaje „Četri parametra nam omogućavaju da ostvarimo to jedinstvo, bez obzira na različitost svih tih umetničkih karaktera: format od 50 X 70 cm, crno i belo, tema golih aktova i to da sam ja jedini autor fotografija”.


 



Datum objavljivanja: 17.10.2016.