Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba radionoce Đorđe Lobačev

U petak, 23. januara u 19. časova otvara se 4. Godišnja izložba radionice Đorđe Lobačev. Radovi se mogu pogledati do 13. februara.

 


Škola stripa i ilustracije pod upravom našeg proslavljenog strip autora i teoretičara Vladimira Vesovića, osnovana je i počela sa radom 1992. godine. Od 1996. godine radi pod imenom našeg nedavno preminulog, strip autora i doajena ove umetnosti, Đorđa Lobačeva.


Od septembra 2002. godine škola se sa svojim aktivnostima uključuje u strip program Srećne Galerije SKCa. Njena aktivnost se bazira na edukaciji, izlagačkom programu i stimulaciji najtalentovanijih polaznika. Uvođenjem škole u programsku koncepciju Srećne Galerije /od 2002.g/, njena aktivnost je proširena i na OTVORENU RADIONICU koju posećuju mladi već oformljeni strip autori koji su ponikli u školi i mladi autori aktuelne domaće strip scene. Iz otvorene radionice proizilazilazio je i veći deo materijala za izdavački strip program Srećne Galerije. Kroz ovaj segment rada se sprovodi strategija afirmacije najtalentovanijih mladih strip autora kod nas.


Broj učesnika nije ograničen jer je radionica otvorena za pristup svih zainteresovanih. OTVORENA RADIONICA trenutno broji preko 20 članova a za ovu izložbu je napravljen odabir njihovih najuspelijih radova iz aktuelne produkcije.


 


Datum objavljivanja: 22.01.2009.