Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Marka Crnobrnje

U sklopu manifestacije Ulica otvorenog srca, 1. januara 2009, Arte Galerija i Telenor su osmislili poseban program namenjen deci, roditeljima i ljubiteljima umetnosti.


 


Izložba će biti postavljena na ulici (Svetogorskoj), na potezu od Ateljea 212 do Palmotićeve, i poput pozornice imaće sopstvenu rasvetu koja će se nalaziti u samoj kutiji. Boksovi, kutije koje svojom formom liče na televizore, predstavljaju svaka po jednu metaforičnu scenu. U njima se nalaze skulpture koje pričaju priču o vaspitanju deteta kao izuzetno delikatnoj radnji. Izložba poput pozornice koja govori roditeljskoj strepnji i opasnim situacijama u kojoj se mogu naći deca. Nakon manifestacije jedna od skulptura biće  poklonjena Onkološkoj klinici u Beogradu.


U predstavama koje nastaju pod dletom Marka Crnobrnje govori se o potencijalnim opasnostima koje proizilaze iz svakodnevne upotrebe različitih predmeta i situacijama u kojima se deca nalaze. Roditeljske strepnje i opasne situacije u kojima se mogu naći mališani predstavljene su na duhovit način u skulpturama koje radi u drvetu i terakoti. Nakon manifestacije jedna skulptura biće poklonjena Okološkoj klinici u Beogradu.


Skulptura Marka Crnobrnje biće izložena i u Arte Galeriji, Svetogorska 29, od 23. januara do 15. februara. Niz elemenata sa skulpturskih ostvarenja, predstavljenih tokom manifestacije Ulica otvorenog srca, pretvoriće se u jednu dramsku scenu koju je verovatno veliki broj roditelja već doživeo. Tako će se u prostoru galerije naći edukativna skulptura koja predstavlja pokušaj da se sa decom i roditeljima komunicira univerzalnim jezikom.


 



Datum objavljivanja: 25.12.2008.