Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba malog formata

Sinoć je uz zvuke barokne muzike u izvođenju Beogradskog Gudačkog kvarteta, u Grockoj, u Centru za kulturu otvorena I izložba malog formata pod nazivom :"Ispitivanja", na kojoj je učestvovalo 57 umetnika iz Srbije i regiona.


 


Žiri u sastavu: Ksenija Marinković, istoričar umetnosti, Jelena Spajić, istoričar umetnosti, i Gabriela Vasić, likovni umetnik, autor i kustos izložbe, saradnik Centra za kulturu Grocka,je jednoglasno doneo odluku da proširi broj nagrađenih autora, sa 2 na 5, I to za stvaralaštvo u maloj plastici, rad u papiru i u fotografiji, a kao posebna nagrada, nagrada publike, biće utvrđena anketom, 1.6.2008. po

završetku izložbe.



Nagrađeni autori su:



1. Mirjana Radovanović, slikarka iz Beograda, za radove u papiru, radovi Kolaž 1,2;

2. Denis Dimovski, vajar iz Rume, za radove: Duševna Iluzija i svet koji nestaje;

3. Sanja Jovović, arhitekta i fotograf iz Beograda, za 3 fotografije urbanih pejsaža;

4. Husein Šljivo, slikar i likovni pedagog iz Prozora, u Bosni I Hercegovini, za 2 fotografije pejsaža.



Nagrade su samostalne izlozbe za umetnike u izlagačkoj sezoni 2009. Kriterijum za dodelu nagrada je bio kvalitet radova, eksperimanetalan pristup u mediju, kao i činjenica da nagrađeni autori su veoma profesionalno pristupili konkursu, a do sada nisu ostvarili ni jednu samostalnu izlozbu, osim autora iz B.&H. koji nije izlagao izvan granica svoje zemlje.



Izložbu možete posetiti do 1.6.2008. u periodu od 10 – 20h, svakog dana, nedeljom od 10 – 17h



Evo i našeg objašnjenja "Kako doći do Centra za kulturu Grocka?"



Autobusi 302 i (dodaj sa naznakom za destinaciju autobusa i možda preciznije dati ulicu sa koje polaze autobusi)… iz Beograda polaze od podnožja okretnice tramvaja 5, 7, 9, 10, 14 u Bulevaru Kralja Aleksandra, na svakih 15 – 20 min. Treba izaći kod Crkve u Grockoj, preći ulucu, tako da Vam pumpa bude sa desne strane, i kaldrmisanom ulicom uzbrdo, popeti se nekih 100 m. Tu ćete sa leve strane ugledati veliku drvenu kapiju koja vas vodi do Centra za kulturu Grocka i Galerije "Rančićeva kuća". Svi zainteresovani mogu dobiti mini mapu Grocke putem zahteva na isti mail na koji se šalju predlozi radova za konkurs centargrocka@gmail.com.


 



Datum objavljivanja: 12.05.2008.