Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Maje Popović

U četvrtak, 15. septembra u 20 sati u KC Grad, Braće Krsmanović 4, otvara se izložba autorke, arhitekte Maje Popović. Izložba traje do 18. septembra.


 


Arhitekta Maja Popović je rođena i odrasla u Beogradu. Svoje studije započinje u Utrehtu, Holandiji, isprva na Akademiji primenjenih umetnosti gde diplomira na odseku za nameštaj i enterijer, a potom nastavlja u Amsterdamu, gde magistrira na Akademiji za arhitekturu.



Njeno interesovanje se kroz teoriju i praksu fokusira na temu intervencije u arhitekturi, arhitekturu kolektivnog sećanja i memorije, kao i kulturnog nasleđa. Izložba i prezentacija su rezultat magistarskog rada na temu Starog beogradskog sajmišta, spomenika kulture od izuzetnog značaja, koji je usled specifičnih uslova, potisnut u nesvesno od strane grada, gde i danas nastavlja da boravi mimo svakodnevice.



Projekat je inspirisan zaboravom i transformacijom kompleksa kroz vreme, transformacijom nečega što je predstavljalo napredak u mesto ljudskog stradanja i patnje,kao i koegzistiranjem najrazličitijih sudbina u jednom arhitektonskom prostoru.



Datum objavljivanja: 12.09.2011.