Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Likovnog salona 30x30 KC Zrenjanina

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 1, Pančevo. Izložba Likovnog salona „30x30” Kulturnog centra Zrenjanina Vreme masko - Koja je tvoja? od 17. februara do 10. marta 2021.

 



 


Kulturni centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić organizovali su 2020. konkurs za 15. Likovni salon 30 X 30. Pored slobodnih rešenja, ove godine, autori se predstavlјaju sa jednim radom na slobodnu temu ili sa temom-zadatkom: VREME MASKI- KOJA JE TVOJA?

Ovo problemsko promišlјanje otvara sve aspekte našeg odnosa prema stvarnosti, kako lokalno tako i globalno.

Kako ti je kada moraš da nosiš masku? Kako ti je kada si prinuđen da menjaš maske? Da se prilagođavaš? Kako ti je kada nosiš masku koju ne voliš? Kada je nekreativna? Kad te predstavlja lažno? Zašto ljudi nose tuđe maske? Kakvih sve maski ima na ljudima?

Kakav je danas odnos  lažnih maski i autentičnih ljudi? Kakvi postajemo zbog maski...?





Predstaviće se 150 radova autora iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, u svim tehnikama i disciplinama, dimenzija 30 x 30 cm.

Nagrađena su tri autora:

I nagrada Dejan Trivunac   

II nagrada Jovan Blat         

III nagrada Aleksandar Siker



Izložba je otvorena u decembru 2020, u Kulturnom centru Zrenjanina. Radovi s Likovnog salona „30x30” će tokom 2021. biti izloženi u Kući Đure Jakšića u Beogradu, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici i Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.


 



 


Datum objavljivanja: 18.02.2021.