Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Jelene Ilić

Serija digitalnih fotografija pod nazivom Igralište nastala je tokom 2005. i 2006. godine iz autorkinog stana, sa sedamnaestog sprata zgrade. Likovnost igrališta je ono što je autorku prvenstveno privuklo, te je tokom te dve godine pratila promene na igralištu u različitim periodima dana i godine, i napravila oko 1000 fotografija. Na ovoj izložbi biće prikazano dvadesetak fotografija velikog formata (140x100 cm i 100x70 cm) i jedan video rad koji je napravljen od fotografija.


"Pogled na dole, dečije igralište i livada sa dva drveta, privuklo mi je pažnju, najpre čisto likovno. Linije, površine, ritam, kontrasti… Kao da crtam kroz objektiv. Fotografišući, počele su da me privlače i te promene  nastale u različito doba dana, različito godišnje doba, dok pada kiša, sneg... Promene u uvek istom prostoru. Promene  tu, gde se naizgled , ništa ne menja…

Vodila sam dnevnik hvatajući  nekad drastične, nekad jedva vidljive razlike. Pošto najviše vremena provodim u kući, jer imam porodicu, decu, bilo mi je veoma važno da pratim te promene u običnom, naizged uvek istom životu".


 



Datum objavljivanja: 10.02.2008.