Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Ivane Stanković

U Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji, na Gornjem gradu, u petak 30. oktobra 2009. godine u 18 časova, biće otvorena samostalna izložba Ivane Stanković, u okviru galerijske delatnosti JP "Beogradska tvrđava". Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 20. novembra 2009. godine.

 


Ivana Stanković izložiće dela na ručno rađenom papiru, koje dobija preradom postojećih ostataka raznih vrsta papira i polukartona, uključujući zanimljive dodatke, poput delova biljaka. Na taj način umetnica određuje strukturu, izgled površine, težinu, tonalitet ...  Teme su naizgled disparatne, a u biti su kompatibilne sa ličnošću umetnice, a u funkciji sa postignutim osobinama ploče i papira: erotika, u svom savršeno sublimiranom izrazu i uzvišena lepota Studeničkih tema.


Ivana Stanković je rođena u Nišu 1973. godine. Diplomirala grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini 1997. godine. Magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Biljane Vuković. Član je ULUS-a od 1999. godine.  Izlaže od 1993. godine. Do sada je imala deset samostalnih izložbi  i učestvovala je na preko sto grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Balčik, Sofija, Plovdiv, Toronto, Meksiko, Varna, Rijeka-Hrvatska, Užice, Vršac, Subotica). Učestvovala u radu više likovnih kolonija (Studenica, Višegrad, Despotovac, Poganovo, Vrnjačka Banja, Pale, "Classic 2004" Vlasina ....)


 


Datum objavljivanja: 26.10.2009.