Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Grad

Za ponedeljak, 21. jul u 19h, zakazano je otvaranje izložbe najnovijih radova Danice Marinković. Na izložbi će biti prikazano petnaest radova, rađenih kombinovanom tehnikom na platnu i kolaža, različitih formata, koji predstavljaju grad Pariz. Izložba traje do 26. jula.


 


"Relacia Beograd - Pariz na kojoj do sada živim mi je velika inspiracija za stvaranje. Volim tehniku kolaža jer mi omogućava da budem kreativna i da se lako i sasvim sigurno likovno izražavam. Grafički dizajn je bio na neki način odgovor na moje likovno iskustvo, a multimedijalno opredeljenje je jako značajno i zatvara krug moje umetnosti" – rekla je Danica Marinković.


Danica Marinković orijentisana je ka modernom i multimedijalnom pristupu, istražuje u različitim domenima grafičkog dizajna i likovne umetnosti. Veći deo školovanja završila je u Parizu, gde je diplomirala grafički dizajn i vizuelne komunikacije na francuskoj Akademiji primenjenih umetnosti Maryse Eloy. Učestvovala je na brojnim studentskim salonima, a preko raznih konkursa je kolektivno izlagala i u francuskim galerijama.


Samostalno je izlagala 2007. u Galerie Origines u Parizu, u okviru manifestacije Carré Rive Gauche i 2008. u galeriji Artessepia, Pariz.


Kolektivne izložbe je imala na Bienalu moderne umetnosti u Parizu i na Internacionalnom Bienalu plakata u Varšavi 2008. godine.


 



Datum objavljivanja: 18.07.2008.