Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

"Izlasci"

U Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije 13. maja biće otvorena izložba Gordane Ane Mirkov. Umetnica će se predstaviti ljubiteljima umetnosti izložbom pod nazivom "Izlasci" na kojoj će predstaviti crteže. Izložba će biti otvorena do 26. maja.

 


Autorka je opčinjena prirodom i iz nje crpi inspirativne prizore i suštinsku likovnost svojih crtačkih tvorevina. Prvobitno realističke impresije su interpretirane, zatim stilizovane u asocijativne predstave da bi, na kraju, bile prevedene u područje autentične apstrakcije, navode kritičari ULUS-a.


Mirkov (62) je posle studija filozofije i istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu, završila i likovni odsek na Pedagoškoj akademiji, a zatim se usavršavala u Luvru, Metropolitenu, Pradu i Nacionalnoj galeriji u Vašingtonu. Izlagala je samostalno i grupno u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, zatim u Izraelu, Kipru, Španiji, Japanu...


Dobitnica je prve nagrade na 24. izložbi crteža u Beogradu 2002. godine i Specijalnog priznanja na Bijenalu crteža na Malti 2005. godine.


 


Datum objavljivanja: 11.05.2009.