Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izgradnja obrazovnog modela u MSUB

Centar za vizuelnu kulturu: "Izgradnja obrazovnog modela u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu". Kuća legata, Knez Mihaila 46, Petak, 18. decembra, 2009. godine u 18 časova.

 


Učesnici razgovora:


Kosta Bogdanović (osnivač Centra i glavni kustos od 1974 - 1993),


Jelena Stojanović (kustos MSUB 1985-1990, predavač na Kornel Univerzitetu)


Jasna Tijardović (kustos Centra od 1975 do 1989)  


Moderator: Zoran Erić (kustos Centra za vizuelnu kulturu MSUB od 2005)




U petak, 18. decembra u 18 časova u Kući legata, Knez Mihailova 46, održaće se  razgovor koji će se fokusirati na istorijatu Centra i njegovoj ulozi u izgradnji i profilisanju obrazovnog modela u institucionalnom okviru MSUB. Akcenat će biti na metodologiji rada Centra, kontekstu umetničkih praksi 70-tih i 80-tih godina XX veka i institucionalnoj politici u periodu socijalističke Jugoslavije.

 



Centar za vizuelnu kulturu i informacije nastao je iz pedagoške službe Muzeja savremene umetnosti 1974 godine. Programi koje je Centar vodio bili su zasnovani na metodologiji permanentnog obrazovanja i društvene usmerenosti umetnosti. Osnovni cilj Centra bilo je obrazovanje putem umetnosti, i njegove aktivnosti obuhvatale su serije javnih seminara i predavanja u Muzeju, ali i saradnju sa školama, fakultetima, fabrikama i društvenim preduzećima s namerom da se obrati najširoj publici. Širenje informacija o programima Muzeja bila je takođe jedna od ključnih uloga Centra.


 


Portfolio Centar za grafiku i vizuelna istraživanja


 


Datum objavljivanja: 15.12.2009.