Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Izabela Mašić: Infitalis

U sredu, 26. juna, u 20 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba slika "Infitialis", autorke Izabele Mašić. Izložba će trajati do 5. jula 2019.


 


Reč Infitialis je latinskog porekla i znači negativ, odbijanje i neprihvatanje. Lepotu života čini isprepletanost emocija, pozitivnih i negativnih. Čovek zaslepljen nečim negativnim ponekad ne vidi dobro u nekoj situaciji, ne vidi stvarnost kakva jeste, odbija je i ne želi da prihvati neprijatnost. Međutim, njeno postojanje nije besmisleno, emocije ove vrste ne trebaju da se tretiraju kao nešto loše, nego da se prihvate i cene, jer bez njih ono dobro ne bi imalo smisla. Radovi predstavljaju međusobno prisustvo ove dve krajnosti i težnju ka prihvatanju njihovog simultanog postojanja.



 

Izabela Mašić (1994) je završila osnovne akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić, smer slikarstvo 2017 godine. Trenutno je apsolvent na master studijama na istom fakultetu pod mentorstvom prof. Gorana Despotovskog. Od 2014. godine je aktivno izlagala na brojnim grupnim izložbama i imala je sedam samostalnih izložbi. Dobitnica je nagrade Paleta mladih u Vrbasu, učestvovala je na rezidencijalnom programu letnje akademije likovnih umetnosti u Salsburgu, Austrija. Članica je SULUV-a od 2018-te godine. Učestvovala je na projektima internacionalne saradnje usko vezanim za kulturu i umetnost kao sto su Stop city 240 hours (Srbija - Francuska), Intercultural icebreakers – kultura bez granica (Srbija - Kosovo), Magic Carpets Occupazioni, il dialogo perenne – Dijalozi u pokretu (Srbija - Italija).



https://www.instagram.com/lnfitialis/



https://www.facebook.com/izabela.masic


 



Datum objavljivanja: 20.06.2019.