Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Iz ugla fotografa sa Balkana

Galerija Artget Kulturnog centra Beograda, Trg Republike 5/I, Nove perspektive Jugoistočne Evrope: Iz ugla fotografa sa Balkana. 17. novembar - 14. decembar, 2012. godine.


 


Izložba Nove perspektive Jugoistočne Evrope: Iz ugla fotografa sa Balkana" predstavlja radove petnaest talentovanih fotografa iz Jugoistočne Evrope. Oni su odabrani da učestvuju na master klasu za profesionalne fotografe koji su organizovali World Press Photo i Fondacija Robert Bosch tokom 2010. godine. Posle master klasa zadatak učesnika bio je da naprave foto-eseje o aktuelnim pitanjima iz regiona. Cilj je bio da se prikaže promenjena stvarnost u lokalnim i regionalnim sredinama i da se podstakne posmatranje Jugoistočne Evrope iz nove perspektive". Budući da su iz ovog regiona, fotografi su radili u okviru različitih potkultura kako bi omogućili novi uvid i nov način razmišljanja o regionu u kome su stereotipi isuviše dobro poznati.


Odabrani fotografi su: Andrei Pungovschi (Rumunija), Armend Nimani (Kosovo), Bevis Fusha (Albanija), Dženat Dreković (Srbija), Eugenia Maximova (Bugarska), Ferdi Limani (Kosovo), Jasmin Brutus (Bosna i Hercegovina), Jetmir Idrizi (Kosovo), Marko Risović (Srbija), Nemanja Pančić (Srbija), Octav Ganea (Rumunija), Petrut Calinescu (Rumunija), Sanja Knežević (Srbija), Tomislav Georgiev (Makedonija),

Vesselina Nikolaeva (Bugarska).



U Kulturnom centru Beograda biće organizovana i serija tematskih razgovora i fotografskih radionica uz ovu izložbu, koje će, posle Sarajeva i Beograda u 2012, naredne godine biti prikazana i u Zagrebu i Berlinu.



Informacije o projektu možete naći na http://www.seenewperspectives.com/.


 


 



Datum objavljivanja: 15.11.2012.