Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

IX Grafička kolonija mladih - Prolom Banja

Do 10. septembra u Likovnoj galeriji DKSG-a traje izložba radova sa IX Grafičke kolonije mladih u Prolom Banji.


 


IX GRAFIČKA KOLONIJA MLADIH(PROLOM BANjA) Učesnici:Svetlana Maraš (Srbija), Timo Johanes /Timo Johannes (Nemačka), Bojana Petković (Srbija), Deana Petrović (Srbija), Margarida Ribiero/Margarida Ribeiro (Portugal), Maksimilijan Volfs /Maximilian Wolfs (Nemačka)



Glavni fokus ovogodišnje kolonije usmeren jena povezivanje prirode i novih medija. Imajući u vidu lokaciju na kojoj se kolonija održava (Prolom Banja),učesnici su inspiraciju pronašli u okruženju, istražujući lokalnu mitologijui procese nastale u prirodi koji se takođe mogu reflektovati u tehnologiji. Prakse koje su pozvani umetnici primenjivali vezani su za nauku, digitalne medije, spekulativni dizajn i kibernetiku, a slične teme obrađivali su svojim prethodnim umetničkim radovima, baveći se uticajem tehnologije na čoveka i njegovo prirodno okruženje, poetikom mašina i kinetičkim instalacijama, interaktivnim dizajnom, animiranjem predmeta uz pomoć motora i komunikacijom unutar biotičkih sistema.



Grafička kolonija mladih u Prolom Banji već devetu godinu po redu  godinu omogućava umetnicima iz cele Evrope da se kroz susrete i zajednički rad povežu, u cilju razmene iskustava i istraživanja na polju grafike i savremene umetnosti.



 



Radno vreme Galerije: svakog dana osim nedelje od 17:00 - 21:00



Ulaz slobodan


 



 


Datum objavljivanja: 05.09.2018.