Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ivana Živić: Pod vodm

"Pod vodom", samostalna izložba slika autorke Ivane Živić. Otvaranje : petak 14 juli 2017 od 20. časova. Izložba je otvorena do 12 avgusta 2017. Galerija Drina, Andrićev venac 4, Beograd. Utorak - Subota 13:30 - 19:30 časova

 



 


U duhu letnjeg rashlađivanja, galerija Drina vas poziva na otvaranje izložbe "Pod vodom" kojom predstavljamo najnovije radove Ivane Živić.



Ivanina ulja na platnu karakteriše istraživanje enterijera ispunjenih vodom, naslikanih sa karakterističnom mešavinom figuracije, fantastike i montaže. Posmatrač se oseća obavijen ovim bogatim ali udaljenim prostorima nastanjenim usamljenom figurom plivača koja istražuje svoj emotivni svet.



Živićeva je diplomirala i magistrirala slikarstvo na FLU, od kada je prisutna na internacionalnoj sceni sa preko 16 samostalnih i 40 grupnih izložbi. Dobitnica je većeg broja nagrada za slikarstvo i crtež (od čega izdvajamo drugo mesto fonda Vladimir Veličković 2016), i učesnica je brojnih umetničkih rezidencija (Cite Internationale des Arts Paris u Francuskoj, 2009, GLO’ART, Belgija, 2015 i 2017. Njeni radovi se nalaze u mnogobrojnim privatnim kolekcijama širom sveta.



Otvaranje izložbe 14 jula ima tematski dress code: plivanje, voda i sve vodene aktivnosti. Najmaštovitija kreacija biće nagrađena. Izložba je ujedno i prilika da probate sladoled Pod vodom, surf u čaši kreiran za ovu izložbu u saradnji sa I Scream Rolls.



Dobrodošli!  Ponesite kupaći kostim!


 


 



 


Datum objavljivanja: 11.07.2017.